Wolkentheater geeft sintfeest in asielzoekerscentra in Assen, Emmen en Zweeloo: 'Sinterklaas is belangrijk voor vluchtelingenkinderen'

Sinterklaas opent de deur naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving, stelt Stichting Wolkentheater. Ze reist daarom met de voorstelling ‘Tovernacht van Sinterklaas’ langs twintig Nederlandse asielzoekerscentra. Zondag 1 december is het azc in Emmen aan de beurt. Een dag later de azc’s in Zweeloo en Assen.

Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse azc’s weten al heel veel over Sinterklaas, stelt Stichting Wolkentheater. Dankzij school, het Sinterklaasjournaal en andere kinderen.

,,Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij brengt niet alleen cadeautjes, maar opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat.”

Stichting Wolkentheater, in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit het voormalig Joegoslavië, zorgt daarvoor.

Omgetoverd tot hulppieten

Tovernacht van Sinterklaas is volgens Wolkentheater ‘een groot theatraal feest’, waarin vluchtelingenkinderen worden omgetoverd tot hulppieten.

De voorstellingen in de azc’s van Emmen (1 december) en Zweeloo (2 december) beginnen om 15.30 uur. De voorstelling in azc Assen begint 2 december om 19.30 uur.