Emmen krijgt grootste lokale ondernemersorganisatie van het Noorden: VPB Emmen en OKE fuseren

Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen (VPB) Emmen en Ondernemerskring Emmen (OKE) gaan fuseren. Hiermee ontstaat, stellen zij, de grootste lokale ondernemersorganisatie van het Noorden. De leden van de beide verenigingen hebben donderdagavond met een daverend applaus ingestemd met het fusietraject.

De besturen van de fusiepartners hebben besloten samen te gaan, omdat hun activiteiten en netwerken steeds meer overlappend zijn en omdat ze menen zich gezamenlijk nog sterker te kunnen maken voor de belangen van het Emmense bedrijfsleven.

VPB Emmen en OKE verwachten door samen te gaan bovendien meer te kunnen doen op het gebied van kennisuitwisseling, ook over de landsgrenzen. Verder verwachten ze de samenwerking met het onderwijs te kunnen uitbreiden en intensiveren.

Bijna 400 leden goed voor 16.000 arbeidsplaatsen

Door de fusie ontstaat een ondernemersorganisatie met bijna 400 leden, industriële, technische en dienstverlenende bedrijven. Zij zijn samen goed voor circa 16.000 arbeidsplaatsen in de regio Zuidoost-Drenthe.

De nieuwe organisatie moet op 20 februari 2020 in de steigers staan. Ze wordt 4 maart gepresenteerd op een ondernemersfeest.