Emmense Jeugdlintjes voor jonge helden Mike, Yoëll en Justin

Emmen - Yoëll Schonewille en Justin Haak uit Klazienaveen, en Mike Vloo uit Emmen hebben woensdag ieder een Emmens Jeugdlintje gekregen. De lintjes werden in het bruggebouw van het gemeentehuis in Emmen uitgereikt door jeugdwethouder Robert Kleine van Emmen.

De Emmer Jeugdlintjes zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij.

,,Ik ben heel trots op deze jongeren. Ze helpen anderen, komen in actie als dat nodig is of volgen gewoon hun hart en zijn daarmee een voorbeeld zijn voor anderen. Deze jonge helden verdienen deze onderscheiding”, zei Kleine bij de uitreiking.

Mike Vloo

De 12-jarige Mike Vloo kreeg een lintje omdat hij elke dag helpt met de dagelijkse verzorging van zijn gehandicapte zusje. Ook doet hij 2 à 3 keer per week boodschappen en komt ook vaak eerder thuis van vriendjes om op zijn zusje te letten als zijn moeder aan het koken is.

Verder helpt hij in de vakanties bij Stichting Paardrijden Gehandicapten Emmen. Hij haalt dan de paarden op, helpt met optuigen en maakt graag een praatje met de mensen.

Yoëll Schonewille

De 13-jarige Yoëll Schonewille is als 1,5 jaar, sinds het overlijden van zijn oudtante, voor wie hij wekelijks klusjes deed, als vrijwilliger actief in ouderencentrum de Zuidermarke in Emmen.

Yoëll valt er onder de activiteitencommissie maar doet ook klusjes voor andere afdelingen of voor de mensen zelf.

Justin Haak

De 15-jarige Justin Haak heeft vorig jaar een meisje gered dat door het ijs is gezakt. Het toen 10-jarige meisje stond met een aantal andere kinderen op het ijs en zakte er door. Justin bedacht zich geen moment en heeft haar er uit gehaald.

Hij is hiervoor ook al beloond met bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.