Dertien studenten van Drenthe College gaan vanaf februari stage lopen bij De Trans in Emmen

Het activiteitencentrum van zorgorganisatie De Trans in Emmen wordt volgend jaar februari uitgebreid met een leerafdeling van het Drenthe College.

Die gaat ruimte bieden aan dertien stagiaires van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen, niveaus en leerjaren van het Drenthe College.

Het doel is om de kwaliteit van de zorg te verhogen met meer activiteiten gericht op de zorgvraag van cliënten.

,,Daarbij wordt gewerkt vanuit de methodiek ‘Ervaar het maar’, waarin cliënt centraal staat en tegelijkertijd een student zich op weg naar een beginnend beroepsbeoefenaar ontwikkelt. De student leert in de praktijk zelfstandig werken, doelgroepgerichte activiteiten ontwikkelen, organiseren en begeleiden”. zegt woordvoerder Joucke Rink.

Welke studenten kunnen terecht in het activiteitencentrum?

De leerafdeling betreft een jaarstage, bestaande uit een halfjaar basis en een halfjaar verdieping. ,,Studenten van de opleidingen Maatschappelijk zorg/Verzorgende, Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, Specifieke doelgroepen en Verpleegkundige kunnen hier terecht. Ze krijgen de kans om samen te werken binnen een eigen team van studenten onder begeleiding van werkbegeleiders van De Trans.”