Hardlopers CoDac lopen zaterdag 25e marathon in San Sebastian

Dalen / Coevorden - In navolging van New York, Athene, Kaapstad, Edinburgh, Rome, Dublin, Parijs, Porto, Barcelona en Berlijn kunnen leden van loopgroep CoDac uit Coevorden en Dalen komende zaterdag ook de marathon van San Sebastian aan hun lijstje toevoegen.

,,Het is de 25e internationale marathon die we kunnen afvinken”, zegt trainer en reisleider Hennie Lensink van de loopgroep uit Coevorden en Dalen. ,,Eentje waar jaarlijks 5000 hardlopers aan deelnemen en met een stedelijk circuit langs de Atlantische Oceaan. Het parcours kent enkele hellingen en geldt als één van de snelste in Spanje.”

‘Een plezierige verslaving’

Voor Lensink is de krachtproef over 42,2 kilometer bijna de gewoonste zaak van de wereld geworden. De duursporter kan geen dag meer zonder hardlopen. Sinds 2001 heeft hij meer dan 650 wedstrijden achter zijn naam staan, waaronder 78 marathons. “Je kunt het onderhand wel een verslaving noemen, maar wel een plezierige vorm.”

Veel ervaring

Komende vrijdag vertrekken 14 hardlopers en 10 supporters vanuit Coevorden naar Spanje. Lensink heeft zijn team in de afgelopen periode klaargestoomd voor het uitdagend parcours in Baskenland. ,,We zijn in vorm en hebben een goede voorbereiding achter de rug. Aan ervaring bepaald gebrek, want de leden die deelnemen hebben al tientallen marathons op hun naam staan.”

Niet iedereen loopt in San Sebastian overigens de hele marathon. Er zijn ook lopers die zich voor een kortere afstand hebben ingeschreven. Naast hardlopen gaat het gezelschap ook genieten van de culturele schoonheid van San Sebastian. ,,Ook dat is een belangrijk onderdeel van onze trip.”