Elbert Westerbeek (een Geel Hesje uit Emmen) ging opnieuw bij Rutte op bezoek: 'Hij nam ons niet zo serieus'

Emmen - Voor de tweede keer ging Elbert Westerbeek, een van de Gele Hesjes uit Emmen, op de koffie bij premier Mark Rutte. Dit keer ging hij teleurgesteld naar huis. „Hij luisterde wel maar hij nam ons niet zo serieus.”

Alweer op bezoek bij Mark Rutte, hoe krijgt u dat voor elkaar?

„Ja, dat hadden we de vorige keer in mei al afgesproken, dat er een vervolggesprek zou komen. Met zijn vijfen gingen we vandaag naar Den Haag. We spraken met Mark Rutte en met minister Raymond Knops.”

En, hoe ging het gesprek?

„Niet zo goed. We hebben een wensenlijstje, met daarop bijvoorbeeld extra geld voor de koopkracht. Ook moet de belasting omlaag en de AOW omhoog. Maar nee, dat gebeurt allemaal niet. Wij komen met oplossingen, maar we hebben niets te zeggen.”

Wat voor oplossingen dan?

„Een basisinkomen voor iedereen, bijvoorbeeld. Kijk, er zijn nu mensen die geen eten kunnen kopen. Dat is slecht voor de economie. Als de politiek zorgt dat de koopkracht verbetert, kunnen mensen weer eten kopen en dat is goed voor de economie.”

De minister-president dacht daar anders over?

„Ja, we konden hem niet overtuigen. Hij luisterde wel maar hij nam ons niet zo serieus. Jammer, de kloof tussen de politiek en de mensen is erg groot.”

Een derde bezoek zal er niet komen, zo te horen?

„Nee, dat heeft geen zin. We blijven gewoon actievoeren, met onze gele hesjes. En dan hopen we maar dat dit kabinet snel valt.”