SamenLoop voor Hoop beleeft tweede editie

Emmen - Emmenaren voeren weer actie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Op donderdag 28 november is de kick-off voor de tweede editie van SamenLoop voor Hoop.

De manifestatie, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, staat gepland voor het weekend van 20 en 21 juni 2020. Tientallen teams lopen in estafettevorm 24 uur lang, van zaterdagmiddag 16.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur, hun rondes door het Rensenpark.

De eerste editie in 2015 leverde ruim 150.000 euro op voor kankeronderzoek. Deze keer hoopt de organisatie, onder leiding van voorzitter Hans ten Cate, dit bedrag te overtreffen. Belangstellenden die de kick-off op donderdag 28 november, willen bijwonen zijn vanaf 19.00 uur welkom in het Rensenpark. Via de ingang aan de Sterrenkamp worden zij via een kaarsenroute naar de kick-off plek in het park geleid.

Om 19,30 uur trapt voorzitter Hans ten Cate de aanloop naar de SamenLoop voor Hoop af, gevolgd door een toespraak van Arita Knipscheer. De huisarts uit Klazienaveen is samen met haar man, uroloog Ben Knipscheer, als ambassadeur aan het evenement verbonden.

Vervolgens wordt het eerste team, dat zich heeft aangemeld, aan het publiek voorgesteld en vertellen commissieleden over de vele mogelijkheden van SamenLoop voor Hoop, waarna bezoekers zich kunnen inschrijven. De kick-off wordt afgesloten met het gezamenlijk lopen van de eerste ronde van de nieuwe SamenLoop voor Hoop Emmen. Meer informatie en aanmelding: www.samenloopvoorhoop.nl/emmen