Studenten Drenthe College leven zich cultureel uit

Emmen - Eerstejaars studenten van het Drenthe College konden zich afgelopen week uitleven in de wereld van kunst en cultuur. Tijdens deze eerste Cultuurweek volgden 192 jongeren drie dagen lang workshops in allerlei kunstdisciplines van professionele kunstvakdocenten.

De studenten van de opleidingen Pedagogisch Werk, Onderwijsassistent en Maatschappelijke Zorg konden kiezen waar ze zich in wilden uitleven; van dans, theater en rap tot grimeren, decor en film. Op de vierde projectdag gaven ze een spetterende show in de grote zaal van het Atlas Theater voor enthousiaste ouders en bekenden.

De organisatie van de Cultuurweek was in handen van De Kunstbeweging. Bibian Welbergen van deze stichting vertelt: ,,Tijdens deze week maken studenten kennis met heel uiteenlopende kunstdisciplines. Ze ervaren hoe ze hun creativiteit kunnen inzetten bij het maken van een presentatie. Maar ze worden ook uitgedaagd, leren samenwerken en mogen hun creativiteit uiten. Door dit soort projecten krijgen jongeren zelfvertrouwen.”

Muziekdocent aan het Drenthe College Mirte de Groot vult aan: ,,Het Drenthe College vindt sociale en culturele vaardigheden heel belangrijk. Binnen onze opleidingen hebben expressie- en cultuurvakken al een flink aandeel. In deze Cultuurweek maakten de studenten samen muziek, dansten ze samen en leerden zich zichzelf te presenteren.” Docent beeldende vorming Marjolijn Beltman stelt: ,,Cultuur is ook zeer waardevol in de toekomstige loopbaan van onze studenten.”