Wildlands Foto van de Week - 45

Emmen/Schoonebeek - Réyon Brinkmann uit Schoonebeek heeft de Wildlands Foto van de Week gemaakt. Hij vond de foto ‘wel leuk om op te sturen’. We zien een prachtige close-up van de Atlasvlinder. Zelfs de voelsprieten van deze nachtvlinder zijn zichtbaar.

Deze mooie compositie maakt het totaalbeeld bijna mysterieus. De foto is gemaakt toen de Atlasvlinder in een bosje laag aan de grond zat. In de Vlindertempel van Wildlands trekt op dit moment een aantal Atlasvlinders de aandacht van bezoekers. Deze vlinders behoren namelijk tot de grootste ter wereld. Een vleugelspanwijdte van zo’n dertig centimeter halen ze soms wel! Het zijn in de nacht actieve vlinders en ze zitten overdag dus stil.

Sommige gasten van het park denken daarom dat ze niet echt zijn, maar dat zijn ze dus wel degelijk. Atlasvlinders zijn niet altijd in de Vlindertempel te zien, want ze leven maar kort. Meestal worden ze nog geen week oud. Dat is een gevolg van het feit dat ze zichzelf niet voeden. Deze vlinders hebben geen roltong om nectar uit bloemen te drinken, zoals de meeste vlinders wél doen.