Complete offday zorgt voor het eerste verlies E&O in eredivisie handbal

Emmen - De handballers van Oosting E&O hebben zondagmiddag in de eredivisie hun eerste nederlaag geleden. Er werd met maar liefst 34-23 van Volendam 2 verloren.

E&O-coach Freek Gielen spreekt van een ‘complete offday’ voor zijn team. ,,Onze eerste nederlaag in de competitie is meteen een dik verlies. Het is niet anders; je doet er niets aan.’’

Koploper

E&O blijft nog wel koploper in de eredivisie met nog één punt voorsprong op het Quintus dat zelf met 32-26 van DFS Arnhem won. Gielen voert een aantal redenen aan waarom E&O tegen het tweede van Volendam minder goed in zijn vel zat dan de voorgaande weken. ,,We hebben eeen beetje een rare week achter de rug met een bekerwedstrijd, die midden in onze voorbereiding kwam. Ook moesten we zaterdag in Zwartemeer trainen omdat we vanwege de Europacup-wedstrijd van Hurry-Up in Emmen niet in onze eigen hal terechtkonden’’, stelt de coach.

Afhaken

Daarnaast zag hij in het duel tegen Volendam 2 meerdere spelers voortijdig afhaken. ,,Daniël van der Ham was niet in orde en is herstellende van de griep, terwijl Kilian Tubben op een gegeven moment gewoon op was. Verder speelde Daan Molenbroek met een blessure. Als je in zo’n wedstrijd op een gegeven moment drie belangrijke spelers mist, dan merk je dat wel. We vonden de creatieve oplossingen niet meer, speelden erg slordig en hadden veel balverlies. Dan werd de bal zomaar in de handen van de tegenstander gegooid’’, zegt Gielen.

Ander niveau keeper

Het hielp ook niet mee dat Volendam kon beschikken over de doelman van het eerste, die in het tweede een partijtje meepakte. ,,Dan staat er opeens een ander niveau keeper, die veel meer tegenhoudt. Dat zijn mijn jongens ook niet gewend. Maar ik beschouw dit verlies als een incident.’’