Recherche laat verdachte in onderzoek naar moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard weer vrij

Emmen - De recherche heeft de donderdag aangehouden verdachte in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 32-jarige oud-profvoetballer Kelvin Maynard (ex-FC Emmen) weer vrijgelaten.

Hij blijft verdachte in de zaak, maar de politie gaat er op dit moment van uit dat hij niet direct betrokken is bij het schietincident in Amsterdam waarbij Maynard om het leven kwam. De man is wel aangehouden op verdenking van witwassen.

De 32-jarige Maynard werd op 18 september onder vuur genomen toen hij in zijn auto op de Langbroekdreef reed. Het voertuig belandde vervolgens met hoge snelheid in een brandweerkazerne. Het slachtoffer stierf ter plekke.

Twee verdachten gevlucht

De politie had eerder gemeld dat na de aanslag op Maynard twee verdachten op een scooter of motor waren gevlucht. Diverse media berichtten dat de liquidatie mogelijk te maken zou hebben met een ripdeal, waarbij 400 kilo cocaïne zou zijn verdwenen. De politie zei alle scenario's nog te onderzoeken.

Maynard speelde onder meer bij FC Volendam en FC Emmen. Dit seizoen voetbalde hij bij amateurclub Alphense Boys. Hij was een bekende van de politie. Die heeft niet gezegd wat Maynard op zijn kerfstok had.