Cora van Ingen uit Emmen schrijft bijzonder sprookjesboek (met dank aan kleindochter Nikki)

,,Als je luistert met je hart, in plaats van met je oren, dan hoor je veel meer.” Dit staat in het sprookjesboek ‘Rena het kleine, dappere vosje’ dat de in Emmen woonachtige Cora van Ingen (64) en haar kleindochter Nikki Nip (12) woensdag presenteerden bij Drukkerij De Reest in Staphorst.

Cora woonde jaren in IJhorst, Rogat (bij Meppel) en ook was ze jarenlang in Frankrijk te vinden om een camping te runnen. In die tijd kwam kleindochter Nikki vaak logeren en altijd vertelde oma Cora verhaaltjes voor het slapen gaan. Toen Nikki ouder werd, gebeurde het omgekeerde: Nikki vertelde sprookjes aan oma. Samen verzonnen ze de leukste verhaaltjes en eentje daarvan is nu in boekvorm verschenen: Rena het kleine, dappere vosje.

‘Wat je belooft, moet je doen’

,,Ik heb altijd gezegd tegen Nikki dat we een van de leukste verhalen ooit in boekvorm zouden uitgeven. Lange tijd kwam het er niet van, maar nu kan het wel. Wat je belooft, moet je doen. Drukkerij De Reest, die ik al jaren ken, besloot mee te werken en nu ligt er een prachtig boekje, waar we trots op zijn”, zegt de Emmense.

Het is in meerdere opzichten een bijzonder boekje. Oma Cora en Nikki spelen een belangrijke rol in hun eigen verhaal, net als de andere kleindochters Lizzie, Britt en Fien. Er is ook een rolletje weggelegd voor Rudi, de in 2003 overleden zoon van Cora. Hij kwam tijdens een verkeersongeluk om het leven. Een drama.

Ze luistert niet met haar oren, maar met haar hart.

In het boek hebben ze allemaal een mooie rol en omdat het om een sprookje gaat, loopt het verhaal goed af. Dat maakt sprookjes anders dan het echte leven. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk waar de meiden het kleine vosje Rena in de bosjes vinden. Lizzie kan het vosje horen huilen. Ze luistert niet met haar oren, maar met haar hart. De andere meiden kunnen dit even later ook en zo kunnen ze met de dieren praten. Met je hart gaat luisteren vaak beter dan met de oren. Het vosje Rena huilt tranen met tuiten. Haar moeder is doodgeschoten door jagers. Ook de andere dieren, groot en klein, zijn bang. De jagers knallen er soms lustig op los. De meiden en hun oma, die ook met haar hart kan luisteren, verzinnen een oplossing, waardoor de dieren niet meer bang hoeven te zijn.