Emmen.Toen oplossing aflevering 164

Emmen - Theo Oostenbrink moest twee keer kijken toen hij de foto van vorige week zag. Het klopte toch echt. De Emmenaar herkende zichzelf op de afbeelding. ,,Wel een beetje raar, een foto in de Emmer Courant waar je zelf op staat.

Maar goed, hij is genomen op het pad langs het Oranjekanaal tussen Noord- en Zuidbarge bij de spoorovergang. We kijken richting Noordbarge. De boys staan bij de spoordijk en kijken richting Wilhemsoord. Het gaat om de leden van de band Rainy Day Men uit Emmen, een bluesband, die rond 1967 actief was.” De bandleden zijn Gerard Rolink (sologitaar), Frans Verpalen (drums), Bart Verpalen (zang en gitaar), Hennie Heegen (mondharmonica) en Theo Oostebrink (basgitaar). ,,We repeteerden met de band in de jongerenboerderij Raspoetin in Noordbarge. Even uitwaaien tussen alle drukte door kon uitstekend langs het kanaal”, kijkt de gitarist terug.

Wim van den Hof zag het ook alweer scherp: ,,De foto is genomen aan de oostkant van het kanaal en we zien voor ons de toenmalige Laadweg naar Noordbarge. Het hele gebied op de foto is nu Bargeres. Rechts achter de bomen ligt nu de Spehornerbrink.”