Briljanten echtpaar is nog altijd verliefd op elkaar

Emmen - Roelof Zevenberg (91) en Tiny Zevenberg-Jagt (87) uit Emmen waren afgelopen woensdag 65 jaar getrouwd. Het was vanaf het begin liefde op het eerste gezicht.

De twee tortelduifjes zitten nog altijd hand in hand naast elkaar. De verliefdheid is in al die jaren nooit verdwenen. Mevrouw Zevenberg is dementerend, maar weet nog veel over vroeger. Haar man zit zorgzaam naast haar en vertelt over de eerste keer dat hij haar zag. ,,Ze viel meteen op. Ik dacht toen al, dat is me er eentje.” Zijn vrouw vertelt: ,,We hebben elkaar ontmoet in Nieuw-Amsterdam. We waren op een feest en raakten aan de praat. We zijn altijd bij elkaar gebleven.”

Voor Roelof Zevenberg was het liefde op het eerste gezicht. Hij vertelt dat Tiny vroeger naar Erica moest fietsen. Roelof, die tot over zijn oren verliefd was op haar, greep zijn kans en fietste mee. Dit vond Tiny erg attent. Ze gaat wat rechter op haar stoel zitten en kijkt haar man even aan. ,,Het was een hele gezellige fietstocht. Inmiddels duurt deze al bijna zeventig jaar.”

'Het is nog steeds gezellig samen'

Op het moment dat meneer Zevenberg uit militaire dienst kwam, ging het stel samenwonen. Toen ze erachter kwamen dat er een kindje onderweg was, besloten ze te trouwen. Dat was op 6 november 1954. Zevenberg weet nog goed dat het op die dag erg regenachtig was. Maar voor het echtpaar maakte dat niks uit. ,,We hebben het altijd gezellig, wat we ook doen. Zolang we maar samen zijn”, zegt mevrouw Zevenberg. De beide echtelieden hebben niet echt hobby’s, want ze hadden het altijd erg druk met hun werkzaamheden. Meneer Zevenberg werkte hard op het land en zijn vrouw hield van naaien. Tegenwoordig onderneemt het stel niet meer zo veel, maar dat vinden ze ook niet nodig. ,,Je voelt dat je ouder wordt, maar het is nog steeds gezellig samen”, zegt mevrouw. En gelukkig maar, zegt ze met een glinstering in haar ogen. ,,Dat maakt het leven een stuk leuker.”