Bezoekers positief over New eMMergy Congres

Een succesvolle energietransitie vraagt om samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Dat was de belangrijkste conclusie van het vijfde New eMMergy Congres georganiseerd door de Gemeente Emmen.

Zo’n 300 mensen bezochten het congres. Reacties van bezoekers na het congres varieerden van ‘hoog niveau’, ‘topsprekers’, ‘en dat in Emmen’, ‘De regio mag trots zijn op haar voortrekkersrol in energyhubs’, ‘meerdere afspraken gemaakt om te praten over samenwerking, top!’, ‘inspirerend congres!’.

Wethouder Guido Rink was gastheer namens de gemeente Emmen en opende het congres: ,,Ik vind het belangrijk dat innovatie en samenwerking in de energietransitie wordt aangejaagd en ben trots op de inhoud van deze lustrumeditie. Het congres bood de gelegenheid om de samenwerking te zoeken en samen verder te bouwen aan de energietransitie." Boodschap die Rink de bezoekers meegaf was: ,,Wacht veranderingen nooit af, veroorzaak ze zelf". 

Tijdens het congres werd gesproken over de kansen, concrete ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld GZI Next, zonnepark Oranjepoort en dat Noord-Nederland voorbeeldregio is voor de ontwikkeling van waterstof. Ook kwam de bouw van het onderzoek- en experimenteercentrum voor onderwijs en bedrijfsleven aan bod. Conclusie was dat de kracht in de samenwerking zit.