Pinautomaat geramd in Emmen: onderzoek naar witte pick-up (update)

In het Emmer winkelcentrum Emmermeer is in de nacht van woensdag op donderdag een pinautomaat geramd. De ramkraak mislukte. Volgens getuigen werd er gebruik gemaakt van een witte pick-up.

Op donderdagochtend rond half negen is er bij de straat Achter het Kanaal in Noordbarge een dergelijke auto aangetroffen. De politie onderzoekt momenteel of dit voertuig iets met de ramkraak in Emmermeer te maken heeft.

De politie roept getuigen op zich te melden. ,,Ook komen we graag in contact met mensen die relevante camerabeelden hebben’’, aldus een woordvoerster van de politie.

De politie kreeg rond tien voor vijf ‘s nachts de eerste melding van het delict. De geramde pinautomaat is van de ING-bank en zit tussen de Coop-supermarkt en bloemenzaak Acacia. Beide bedrijven laten weten dat zij geen schade hebben opgelopen.

Bij de raamkraak werden ook nog twee ogenschijnlijk stevige fietsenrekken vernield. Voor de pinautomaat staat een rij paaltjes. Via een omweg is het evenwel mogelijk om met de auto bij de automaat te komen.

Meerdere omwonenden hebben ‘s nachts lawaai gehoord. Een mevrouw die in het flatgebouw nabij de pinautomaat woont, zegt dat ze een harde knal hoorde en een auto die veel gas gaf. Een mevrouw aan de nabijgelegen Nijkampenweg meldt dat het leek alsof er iets hardhandig werd verschoven. Mogelijk was dat een fietsenrek dat omver ging.

De pinautomaat is lange tijd buiten gebruik geweest. Winkeliers en wijkbewoners waren blij dat automaat het eindelijk weer deed.