Duel EHS ’85 - Sweel haalt einde niet; KSC blijft winnen; sneu verlies Sleen

Emmen / Zweeloo - Het duel in de vierde klasse D tussen EHS ’85 en Sweel haalde zondagmiddag het einde niet.

In Emmerschans werd de confrontatie tussen de nummer 13 en 1 in de slotfase bij een 1-2 stand gestaakt toen scheidsrechter Danny de Haas uit Ter Apel de aanmerkingen op zijn leiding genoeg vond. De beginfase was rommelig met veel balverlies. Sweel kwam wel op voorsprong door een prima individuele actie van Clinton. Vervolgens waren de bezoekers veel te onnauwkeurig in de afronding en kregen daar de rekening voor gepresenteerd. EHS ’85 vocht zich terug en kwam door een goal van Richard Fuhler op 1-1. Direct vanaf de aftrap repareerde Richard Speelman – uit een goede aanval – de schade: 1-2.

In de tweede helft had Sweel wel een licht veldoverwicht, maar doelpunten leverde dat niet op. In de 60e minuut kreeg EHS’85 een ideale kans op de gelijkmaker: na een overtreding van doelman Jaap Haan – binnen de ‘zestien’ – legde arbiter De Haas de bal op de stip, maar Haan ranselde de inzet van Mark Linneman knap uit de hoek.

Daarna werd het hectisch en de duels vinniger, waarbij de leidsman niet altijd even gelukkig in zijn beslissingen was. Dat wekte bij de beide teams de nodige irritatie. Het aanhoudend commentaar was voor De Haas uiteindelijk voldoende om de wedstrijd te staken.

KSC - DVC '59: 4-2

KSC blijft aan de winnende hand. De ploeg van Johan Hollen was in Schoonoord met 4-2 te sterk voor DVC ’59. In een matige wedstrijd – waarin KSC vijf basisspelers miste – bouwde het via doelpunten van Jurgen Huizing, Jelger Schepers (2x) en Marcel Hamberg nog voor rust een comfortabele voorsprong op. Het betekende allerminst dat de gasten uit Nieuw-Dordrecht van de mat werden gespeeld, maar KSC was veel efficiënter. Toen de wedstrijd al lang en breed beslist was scoorde Dylan Snippe nog twee keer voor de gasten: 4-2. KSC is de nieuwe lijstaanvoerder, maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan Sweel.

DSC '65 - VIOS (O): 0-0

In de streekderby DSC’65-VIOS(O) werd niet gescoord. De bezoekers uit Oosterhesselen kwamen voor rust een keer goed weg. Een bal stuiterde via keeper Kayran Nijenbanning op de paal. De tweede helft ging gelijk op. Ondanks een paar hachelijke momenten voor beide doelen werd er niet gescoord. In blessuretijd leek de ploeg van Jordy Boer alsnog met de zege aan de haal te gaan, maar de bal werd met kunst- en vliegwerk door de verdediging van VIOS (O) van de lijn gehaald. DSC ’65 staat twaalfde (6-5) en VIOS (O) vinden we terug op de zevende plaats (6-8).

Sleen - Titan: 1-2

Sleen verloor het thuisduel tegen Titan met 1-2, maar trainer-coach Bart Otten gaf zijn team een groot compliment voor de collectieve prestatie. “Als we dit wekelijks op de mat kunnen leggen, dan valt het kwartje een keer onze kant op’, liet Otten na afloop optekenen.

In de vijfde minuut kwam Titan op 0-1. De verdediging van Sleen gaf teveel ruimte en Rick Hendriks opende de score. Daarna pakte Sleen de tegenstander bij de keel en had overwicht. Het leverde echter weinig kansen op. Direct na rust kreeg Titan twee goede mogelijkheden, maar in de 55e minuut tekende Jeroen Mens voor de verdiende gelijkmaker.

Sleen was in het vervolg de betere ploeg en Titan kwam er nog slechts sporadisch uit. Met nog ruim een kwartier op de klok kwam Titan – na twee keer geel en dus rood - in ondertal. Sleen kreeg kansen op 2-1, maar het bleef zonder resultaat. Dat gebeurde aan de andere kant wel: tien minuten voor tijd kwam Titan uit een benutte strafschop van Harmjan Moesker op 1-2. Sleen gaf zich niet gewonnen. Marc Dekker was met een kopbal nog dichtbij de 2-2, maar Titan mazzelde en trok de zege over de streep. Sleen blijft elfde met vijf punten uit zes duels.