HVZ/Vivendi in slotfase langs Actief/Klazienaveen

Oosterhesselen - De handbaldames van HVZ/Vivendi hebben zaterdagavond in een spannende slotfase afgerekend met Actief/Klazienaveen. De ploeg van John Ettekoven won met 28-23.

In een uitverkochte sporthal De Goorn in Oosterhesselen zag het publiek een boeiende wedstrijd, die in een hoog tempo werd gespeeld. De score ging in de beginfase gelijk op, maar HVZ/Vivendi nam gaandeweg steeds meer het initiatief. Het leverde een voorsprong van vier doelpunten op. Vervolgens kwam Actief beter in de wedstrijd en trokken de stand weer in evenwicht, maar via een aantal snelle tegenstoten kwam de thuisploeg vlak voor rust op 17-15.

In de tweede helft liep het stroever en was het aan beide zijden minder productief. De spanning bleef gehandhaafd. Tot 23-23 ging het gelijk op, maar daarna was het verzet van Actief gebroken. In de slotfase hield HVZ/Vivendi de verdedigingslinie gesloten en was uiterst effectief in de afronding: 28-23.

HVZ/Vivendi blijft na vier duels nog altijd ongeslagen. Komende zondag staat in Zwartemeer het uitduel tegen Hurry Up op het programma. Dat is de nummer zeven van de 1e klasse Noord/Oost.