Griezelen met ‘Ghost Stories’ in het Atlas Theater

Emmen - Horror op het toneel. Het is een combinatie die je niet heel veel ziet. Maar daar komt op vrijdag 8 november verandering als de West End-hit ‘Ghost Stories’ te zien is in het Atlas Theater in Emmen. Acteurs André Dongelmans en Laus Steenbeeke kunnen niet wachten om het publiek de stuipen op het lijf te jagen.

‘Ghost Stories’ ging in 2010 in Londen in première en werd direct door het Engelse publiek in de armen gesloten. De voorstelling kreeg maar liefst twee prestigieuze Olivier Awards. Voor André Dongelmans, bekend van onder andere De Luizenmoeder en Toren C, is de rol van Flip Kuiper op het lijf geschreven. ,,Net als Flip geloof ik echt niet in geesten. Ik denk dat er meer sprake is van toeval. Als je bijvoorbeeld heel erg met je overleden oma bezig bent, dan kan het op een gegeven moment gebeuren dat je haar ziet.”

Toch is Dongelmans een liefhebber van het horrorgenre. ,,Je ziet dit genre niet vaak in het theater. Het blijft toch een uitdaging om te zorgen dat ook de mensen die op de achterste rij van het balkon zitten, het op dezelfde manier ervaren als de mensen die in de zaal zitten.” Laus Steenbeeke, die nachtwaker Ton van Dam speelt, heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. ,,Het is zo goed opgebouwd en heeft een enorme twist en eyeopener.

De acteur kijkt uit naar de voorstelling. ,,Een mooi script, goede regisseur in de persoon van Joep Onderdelinden en fijne acteurs zoals mijn Klokhuis-collega André Dongelmans waren voor mij een reden om 'ja' te zeggen tegen Ghost Stories.”

Meer informatie en kaarten via www.atlastheater.nl