Praktijk voor fysiotherapie MoVital houdt workshops

Emmen - Praktijk voor fysiotherapie, leefstijl en vitaliteit MoVital in Emmen bestaat vijftien jaar. In het kader van dit jubileum worden op vrijdag 1 november de workshops 'Vitaal Bewegen', 'Gezond en Fit' en 'Succes en Geluk' verzorgd.

Peter Hagel opende ​1 november 2004 fysiotherapiepraktijk Fysio Active. Nieuw voor die tijd was de samenwerking met een fitnesscentrum en de combinatie met leefstijl. Al snel bleek dit niet compleet. Patiënten hadden moeite om een gezonde leefstijl vol te houden en gezonde keuzes te blijven maken.

In 2009 ging Hagel als docent samenwerken met Chivo, een kennisinstituut voor leefstijl en vitaliteit. Hagel: ,,Leefstijl gaat over praktische zaken die vooral invloed hebben op gezondheid, terwijl vitaliteit vooral gaat over antwoorden over het leven zelf, ethiek. Dat leidt tot keuzes die betrekking hebben op je eigen leven, maar ook op die van anderen." Om het belang van vitaliteit extra te benadrukken werd de naam van de praktijk gewijzigd in MoVital: beweeg, leer en leef.

De workshops starten om 19.00 uur. Deelname is gratis en opgave kan via www.movital.nl/15jaar