HB Systems: ‘Het is altijd tijd voor een feestje’

Emmen - Een leuk feestje bouwen, dat is wat Harm Bruning het liefst doet. Met zijn bedrijf HB Systems is de Emmenaar al ruim twintig jaar betrokken bij vele bekende evenementen in de Vlinderstad en ver daarbuiten. Het jubileum wordt op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober gevierd met een open huis bij het bedrijf aan de Handelsweg.

Bruning startte in 1999 met HB Systems. ,,Daarvoor draaide ik al een tijdje plaatjes bij studentenvereniging Dionysus. En ik was ook dj op feestjes van vrienden en bekenden.” De Emmenaar draaide in bekende horecagelegenheden in Emmen, zoals de Brasserie, Markant en de vroegere Franse Kroon. En in 2004 startte HB Systems met de Groothuisshows, die tot op de dag van vandaag een fenomeen zijn in het Emmer uitgaansleven. Maar HB Systems doet veel meer. Het bedrijf is betrokken bij vele bekende evenementen, zoals C’est la Vie en de Gouden Pijl. ,,En we zijn al vele jaren betrokken bij het Hello Festival en voorganger Retropop. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld MM Culinair en het BARREL Food Truck Fest.”

Edwin Evers

Tijdens de organisatie van feesten heeft Bruning een aantal van zijn grote helden ontmoet. ,,Dat zijn onder andere DJ Jean en DJ Jose. Onlangs kwam ik Edwin Evers tegen toen hij met zijn band optrad tijdens het jubileumfeest van bouwbedrijf Brands. Dat werd door ons georganiseerd, in samenwerking met het bedrijf WhatElze!.” Een groot hoogtepunt was ook het promotiefeest van FC Emmen, vorig jaar mei op het Raadhuisplein. ,,Het podium, licht, geluid en samenstelling van het programma werden door ons verzorgd. De ‘party professionals’ verzorgen tevens jaarlijks ruim vijftig bruiloften. In de herfst- en wintermaanden is HB Systems druk met de inrichting van beursstands. ,,We werken in de gehele Benelux en Duitsland”, vertelt Bruning.

Wie wil zien wat HB Systems allemaal doet, is welkom op het open huis komende vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur aan de Handelsweg 9.

Kijk voor meer informatie op: www.hbsystems.nl