PWZ Zuidenveldtour keert in 2020 weer terug naar laatste zaterdag in april

De 29e PWZ Zuidenveldtour wordt volgend jaar verreden op zaterdag 25 april.

Daarmee keert de wielerronde terug naar de vaste stek op de laatste zaterdag van april. Dit jaar reden de renners op 11 mei vanwege Koningsdag. De start vindt plaats in Dalen en de finish in Nieuw-Amsterdam.

De PWZ Zuidenveldtour staat bekend om zijn gevarieerde route door de zuidoosthoek van Drenthe, waarin zeven kasseienstroken zijn meegenomen. De koers valt onder de UCI 1.2 categorie: een eendaagse wedstrijd is voor categorie 2 rijders. Categorie 2 houdt in ‘elite’ mannen: het niveau net onder de professionals.

Regionale wielerclubs

De 1.2 wedstrijden zijn geliefd bij de renners en de landelijke teams, omdat men zich hier in de kijker kan rijden voor een profcontract. Leden van regionale clubs zoals WSV Emmen, De Peddelaars uit Hoogeveen of WV de Kannibaal uit Roden rijden ook mee.

Eerste winnaar was Jeroen Blijlevens

De eerste editie in 1992 werd gewonnen door Jeroen Blijlevens. Andere oud-deelnemers zijn onder andere Bert-Jan Lindeman (Lotto-Visma), Elmar Reinders (Roompot), Fabio Jakobsen (Quick Step) en Jan-Willem van Schip (Roompot).

Dit jaar won Luuc Bugter uit Arnhem. Als tweede en derde kwamen Bas van der Kooij en Yves Coolen over de finishlijn in Nieuw-Amsterdam.