Terra Emmen leerling José Meems gaat door in 'Battle of the Flowers'

José Meems, leerling van de opleiding Bloem, Groen & Styling van Terra MBO Emmen, heeft zich donderdag tijdens het OGN-congres in Assen geplaatst voor de halve finale van Skills Heroes, de vakwedstrijd voor mbo-leerlingen.

Naast Meems deden nog drie andere studenten mee aan de voorronde voor de vakrichting Bloembinder: Tessa de Jong (Terra Emmen) en Nynke Pietersma en Elvira Stoppels (Terra Groningen).

José Meems.

De studenten kregen maximaal drie uur de tijd om een lichaamsdecoratie en bruidswerk te maken met bijpassend pinterestbord. De beoordeling van juryleden Grietje van der Velde en Sjouke Bouius leidde tot een nek-aan-nekstrijd.

Meems pakte uiteindelijk met een kleine voorsprong de eerste plaats. ,,Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik ben er ontzettend blij mee. Ik ga heel erg mijn best doen tijdens de halve finale”, reageerde zij na afloop.

De halve finale vindt 24 januari volgend jaar plaats in Velp. Daarin strijdt Meems tegen studenten van andere mbo-scholen, gevolgd door de landelijke finale Skills The Finals, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in de vakrichting Bloembinder.