Publiekslezingen over prostaatkanker in Scheemda, Emmen en Groningen

Prostaatcentrum Noord Nederland heeft in het kader van ‘Movember’ drie publiekslezingen over prostaatkanker georganiseerd. Plaats van handeling is achtereenvolgens het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda, het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het UMCG in Groningen.

Inzet van Movember is de gezondheid van de man te veranderen. Prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheidsproblemen en de preventie van zelfmoord; het wordt allemaal aangepakt.

Prostaatcentrum Noord Nederland besteedt met drie publiekslezingen specifiek aandacht aan prostaatkanker. Hierbij komen onder meer de RALP (robot geassisteerde verwijdering van de prostaat), radiotherapie en behandelingen bij uitgezaaide prostaatkanker aan bod.

Verder geeft de ProstaatKankerStichting, de patiëntenorganisatie voor mannen met prostaatkanker en hun naasten, informatie over prostaatkanker.

Prostaatcentrum Noord Nederland

Prostaatcentrum Noord Nederland is een samenwerkingsverband tussen Treant Zorggroep, UMCG, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Saxenburgh Groep Hardenberg en Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA).

Alle patiënten die bij deze ziekenhuizen komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg van Prostaatcentrum Noord Nederland besproken om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen.

De publiekslezing zijn:

De bijeenkomsten duren steeds van 18.30 tot 21.30 uur.