Gineke Kuipers uit Nieuw-Buinen zamelt stropdassen in voor Jan Nieboer

,,De actie is puur bedoeld om Jan Nieboer vanuit de samenleving een hart onder de riem te steken, na alles wat hij heeft meegemaakt tijdens en na zijn arrestatie.”

Zo legt Gineke Kuipers uit Nieuw-Buinen de achterliggende reden uit van haar stropdassenactie voor de voorman van Platform Storm. Nieboer stond de laatste jaren meer dan eens in het nieuws vanwege zijn strijd tegen de komst van windmolens om en nabij de Veenkoloniën. Hij wordt momenteel van verdacht van het bedreigen van windmolenbouwers.

Nieboer gaf eerder aan dat hij sinds zijn arrestatie twee stropdassen mist. Die heeft hij nog steeds niet terug. Daarom startte Kuipers met een inzamelactie, waarbij ze zoveel mogelijk exemplaren bij elkaar probeert te krijgen.

,,Natuurlijk weten we dat deze actie weerstand kan oproepen, omdat er nog geen uitspraak van de rechter is geweest”, aldus Kuipers. ,,Toch heb ik als mens geen seconde getwijfeld om dit op touw te zetten, puur omdat wij hem al jaren ervaren als iemand die vecht voor zijn medemens.”

Kuipers veroordeelt verder de bedreigingen aan het adres van de windmolenbouwers. ,, Afschuwelijk. Diegene die dat gedaan heeft, moet boeten.”

De stropdassen worden op een nog nader te bepalen moment overhandigd aan Nieboer.