Hoe komt de Boermarkeweg in Emmen eruit te zien? Vandaag komt gemeente met schetsontwerp (en mogen inwoners reageren)

Emmen - Omwonenden van de Boermarkeweg kunnen donderdag 17 oktober in het Esdal College aan de Angelsloërdijk een kijkje nemen hoe de weg er in de toekomst uit komt te zien.

Dat gebeurt aan de hand van het schetsontwerp van de Boermarkeweg, maar ook kaarten en sfeerbeelden van het terrein van het Esdal College en het Scheper Ziekenhuis.

Vierbaansweg met fietstunnel

De Boermarkeweg in Emmen gaat flink op de schop. In beide richtingen wordt de weg tussen de Boslaan en de Dordsestraat verbreed naar een vierbaansweg en ter hoogte van het tennispark komt een fietstunnel.

,,We willen graag dat het verkeer op en rondom de Boermarkeweg goed door kan rijden. Dit is natuurlijk belangrijk voor het Scheper Ziekenhuis, maar ook voor de ontwikkelingen rondom het Esdal College, het oude zwembad Aquarena en de voormalige camping”, aldus de gemeente Emmen.

Omwonenden kunnen morgen tussen 16.00 en 20.00 uur reageren op de ideeën van de gemeente. Die gaan meetellen bij het maken van het definitieve ontwerp van de Boermarkeweg en de invulling van de Esdalcampus en Zorgcampus.