Voetballer Nordin Hoving (23) uit Sleen schikt zich in rol langs zijlijn (maar mist wel de uitgelaten sfeer in de kleedkamer)

Van de nood een deugd maken. Dat spreekwoord is vrijwel naadloos van toepassing op Nordin Hoving.

Hij is pas 23 lentes jong en heeft nog volop sportieve ambities, maar door een hardnekkige knieblessure is Hoving pardoes zo het teamleiderschap bij vv Sleen ingerold.

Het liefst staat de fanatieke doelman uit Sleen uiteraard onder de lat, maar zijn voetballoopbaan is veel te vroeg in de kiem gesmoord. ,,Ik kan niet zonder voetbal en ik mis de uitgelaten sfeer in de kleedkamer. Daarom ben ik heel blij dat ik als teamleider toch nog een rol van betekenis kan spelen”, zegt Hoving.

Luxeprobleem onder de lat

Nog niet eens zo lang geleden had Sleen een luxeprobleem voor de positie onder de lat. Toenmalig trainer-coach Reinoud Haak moest ruim twee jaar geleden een keuze maken uit liefst drie beloftevolle keepers: Hoving moest in het seizoen 2017 / 2018 de concurrentie aangaan met Jorg Streunding en Roy Schepers. Het was destijds dringen in het doel van de hoofdmacht van Sleen. Keeperstrainer Kris Ludwig moest dat proces zo goed mogelijk begeleiden. Met al zijn ervaring moest de betrouwbare sluitpost de juiste accenten leggen en zijn opvolgers klaarstomen voor het grote werk.

Langdurig uitstel

Het luxeprobleem werd echter een keepersprobleem. Nordin en Jorg werden door blessures langdurig uitgeschakeld en Roy kon zijn werkzaamheden als brood- en banketbakker niet altijd combineren met het voetbal. Vorig seizoen moest Sleen zelfs nog een paar keer terugvallen op routinier Ludwig, maar kon men ook een beroep doen op aanstormend talent Thom Veuger.

Voetbalvrienden

Hoving kijkt op het trainingsveld van de voetbalclub uit Sleen naar de verrichtingen van zijn voetbalvrienden Jorg Streunding, Roy Schepers en Thom Veuger. Jorg werkt in Sleen 2 inmiddels aan een comeback en Roy en Thom staan beurtelings onder de lat in de hoofdmacht van Sleen.

Nordin schikt zich in zijn rol in de begeleidingsstaf, maar mist het keepersvak. Hij staat al vanaf de B1-junioren onder de lat bij vv Sleen en ontwikkelde zich daarna al snel tot een getalenteerd doelman. Zijn sterke punten waren onmiskenbaar de reflex, uittrap en op de lijn moeilijk te kloppen.

Rol van hedendaagse keeper

Nordin kent alle finesses van de rol van doelman. ,,Je bent bepaald geen éénling meer, maar een volwaardige 11e veldspeler. De hedendaagse keeper moet kunnen meevoetballen, coachen en waar mogelijk ook anticiperen op snelle spelhervattingen.”

Juist op het punt van zijn doorbraak als doelman van Sleen wierp een zware kruisbandblessure hem in 2018 ver terug. ‘In mijn achterhoofd was er altijd de angst om geblesseerd te raken en dat is niet ongegrond gebleken.”