Kickboksgala bij Training Factory Coevorden

Coevorden - Bij Training Factory Coevorden wordt zaterdag 26 oktober vanaf 16.00 uur een kickboksgala gehouden. Boy Schimmelpenning kijkt er namens de genoemde sportschool naar uit. Aan de Monierweg worden zoals het nu lijkt dertig partijen afgewerkt.

Training Factory Coevorden werkt in aanloop naar en tijdens het gala zelf samen met Milton Felter van Slamm Events. Felter zelf gooide in de jaren negentig hoge ogen als kickbokser. Coevordenaar Schimmelpenning weet dat het Noorden wel meer kickbokswedstrijden kan gebruiken op de wedstrijdkalender. In het Westen worden immers veel meer krachtmetingen gehouden en de sporters uit bijvoorbeeld Coevorden moeten veelal ver reizen om in de ring te kunnen staan.

Daar komt in elk geval op 26 oktober een einde aan, want dan kunnen de deelnemers uit de stad op de fiets naar het gala. De organisatie van de fight night wil gaan voor een vervolg op de aanstaande editie. ,,Eén keer per twee of drie maand zou mooi zijn”, laat Schimmelpenning hoopvol weten. De jonge Coevordenaren Jaron Smit en Yasin Soy doen - net als Wesley Kuiper uit Nieuweroord - mee op 26 oktober in het onderkomen van Training Factory.

Drenthe

Kickboksers van verschillende sportscholen uit Drenthe maken hun opwachting in Coevorden. Schimmelpenning heeft inschrijvingen binnen van sporters van bijvoorbeeld The Basement Kickboxing uit Hoogeveen, het Asser Killa’s Cardio Boxing, Fightclub Slagharen/Lutten, Flex Fight Club Emmen en het Coevorder Body & Mind Sports. ,,Dat zijn onze overburen.”

Meer informatie over de kaartverkoop via deze link.