Bouw appartementen op plek rotte kies Emmer centrum

Op het terrein tussen hotel Boerland en restaurant Puur in het Emmer centrum wordt een complex gebouwd met 29 appartementen.

Dit is althans het plan van de Emmer projectontwikkelaar Peter van Dijk. Het beoogde bouwterrein wordt alom als een rotte kies beschouwd. Tot vorig voorjaar stonden er meerdere zwaar verouderde garageboxen. Het nieuwe gebouw gaat drie bouwlagen tellen. De voorkant grenst aan de Westerstraat en de appartementen komen op de eerste en tweede verdieping.

Woningbouwcorporatie Lefier gaat 24 van de 29 appartementen verhuren. ,,De woningen zijn tussen 50 en 70 vierkante meter groot en bedoeld voor starters. Ze zijn voorzien van een of twee slaapkamers’’, zegt Henk Scholten van AAS Architecten. Het gebouw wordt opgetrokken uit bronsgele stenen.

‘Geen horeca of detailhandel op begane grond’

Op de begane grond komt een ruimte van zo’n 250 vierkante meter. ,,Daar staan we in ieder geval geen horeca of detailhandel toe’’, aldus een woordvoerder van de gemeente. De bouw wordt mogelijk doordat Van Dijk en bewoners van de nabijgelegen Noorderflat terrein hebben geruild.

Op het binnenterrein dat ontstaat komen 23 parkeerplaatsen voor bewoners van de Noorderflat. Voor de bewoners van het nieuwe appartementencomplex komen 11 parkeerplaatsen beschikbaar, aan de zijkant van het gebouw. Ruimte voor meer parkeerplekken bij het pand is er niet. De laatstgenoemde parkeerplekken worden apart verhuurd.

Bouw begint op zijn vroegst in april, stomerij wil goede entree aan achterkant houden

De gemeente Emmen staat positief tegenover het project. Op zijn vroegst kan in april volgend jaar begonnen worden met bouwen. Gisteren konden buurtbewoners en ondernemers in de omgeving kennis nemen van de plannen. Iedereen was ervan overtuigd dat de omgeving ervan op zal knappen.

Maar er waren ook zorgen over een mogelijk tekort aan parkeerplaatsen. Stomerij Eer aan de Noorderstraat maakte Van Dijk kenbaar dat zij aan de achterzijde een goede entree voor klanten wil houden. Nu rijden veel klanten daar met de auto naar toe om even snel spullen af te leveren of op te halen.