Rechter wijst jongste bestuur Bargermeer aan als de enige rechtmatige

Zou de rust eindelijk een kans krijgen om terug te keren in de Emmer wijk Bargermeer? Daar heb je waarschijnlijk een glazen bol voor nodig. Maar een belangrijke stap lijkt maandag te zijn genomen.

De rechtbank van Assen heeft bepaald dat het jongste bestuur van de buurtvereniging, dat op 10 september werd gekozen tijdens een ledenvergadering, als het officiële aanspreekpunt in de wijk moet worden beschouwd. Dat betekent dat het laatste bestuur onder leiding van Geert Poede de sleutels van het buurthuis en de boekhouding binnen vijf dagen moet overhandigen aan hun opvolgers. Voorts dienen zij zich als bestuursleden uit te schrijven uit het register van de Kamer van Koophandel.

Janet Veldwijk, tot de volgende ledenvergadering voorlopig aangewezen als voorzitter, meldt dat de uitspraak maandagmiddag bij dit bestuur op de deurmat plofte. ,,Ik weet niet of de heer Poede deze ook al ontvangen heeft. Maar het komt er in het kort op neer dat hij en zijn medebestuursleden op termijn tegemoet dienen te komen aan het oordeel van de rechter.”

Inmiddels heeft het jongste bestuur ook een kennismakingsgesprek gehad met de gemeente. ,, Zij vonden dat de verkiezing van 10 september rechtmatig is verlopen.”

Geert Poede laat in een reactie weten dat hij en zijn medebestuursleden de uitspraak van de rechter nog niet onder ogen hebben gekregen. ,,Het valt ons een beetje rauw op het dak. Maar als dat het oordeel is van de rechter, dan hebben wij ons daar aan te houden en leggen we ons er bij neer. Wij wensen ze veel geluk toe.” Poede laat verder weten dat hij en de zijnen het nieuwe bestuur wel scherp in de gaten gaan houden.

In de wijk Bargemeer in Emmen ruziën meerdere partijen al meer dan een jaar over wie het rechtmatige bestuur is. Een door de rechter opgelegde ledenvergadering met verkiezingen op 10 september moest uiteindelijk duidelijkheid brengen. Ongeveer 100 mensen kozen die avond voor Janet Veldwijk, Maureen van der Zee, Lucas Wolf, Sia Fischer, Karin Fidder en Raymond en Erik Warringa als nieuw bestuur. De uitslag werd teruggekoppeld aan de rechter, die vervolgens oordeelde dat het oude bestuur de voorzittershamer moet inleveren.