Schoonebeek krijgt volgende maand Nederlands kampioenschap honden dansen

Schoonebeek - Dansen met je hond, het is al bijna vijftien jaar een vrij populaire hondensport. Dalen en Ruinerwold waren al eerder het toneel voor het wereldkampioenschap Dogdance; Schoonebeek staat 17 november het Nederlands kampioenschap honden dansen te wachten.

,,Dogdance is een sport die vooral samenwerking van de tussenpersoon (‘handler’) en hond laat zien”, zegt Ina Schonewille van trainingsclub N.I.T.I.S. uit Coevorden. ,,De sport versterkt de band die je hebt met je hond en dit uit zich in de routine. Een routine bestaat uit een aantal oefeningen, een zogeheten choreografie, waarbij je de muziek kiest waarop jij en je hond je heerlijk in kunnen laten gaan. De oefeningen passen op de muziek en moeten ook geschikt zijn voor jouw hond.”

De wedstrijd wordt gehouden onder auspiciën van de Federatie Hondensport Nederland en vindt zaterdag 17 november plaats bij Dogcenter4u aan de Industrieweg 15b in Schoonebeek, van 09.30 tot 17.30 uur.

Waaruit bestaat Dogdance?

Dogdance heeft twee stromingen: bij Heelwork To Music voeren handler en hond zo dicht mogelijk bij elkaar de routine uit, terwijl bij Freestyle oefeningen op afstand zijn, inclusief sprongen.