Tweede editie Buspop overtreft eerste

Emmen / regio - De tweede editie van Buspop heeft zaterdagavond volgens Marcel Meijer van de organisatie de vorige overtroffen.

,,Na de geweldige avond van vorig jaar hebben wij als organisatie alles op alles gezet om van de tweede editie een nog leukere versie te maken en dat is gelukt. Wij hadden een gevarieerde line-up, gezellige locaties en een publiek dat er zin in had.”

Muzikale toer door Zuidoost-Drenthe

In zes opvallende gele Amerikaanse schoolbussen werden de 240 bezoekers langs vier verschillende cafés gereden. Dit waren Happerei De Linde in Sleen, café Postkantoor in Nieuw-Amsterdam, café Melody in Barger-Oosterveld en Eetcafé Groothuis in Emmen. De laatste was tevens het vertrek en eindpunt van de muzikale toer door Zuidoost-Drenthe.

‘Op naar editie nummer drie’

De bands die optraden waren At Your Service, Soul Mosquitos, Ramblin’ Boots en 5th Wheel.

Bij At Your Service kon het publiek verzoeknummers indienen: de groep speelde vervolgens materiaal van Hazes tot Anouk en van ‘Uptown Funk’ tot ‘Oerend Hard’.

Nadat de gele schoolbussen bij het café waren aangekomen kon men 45 minuten lang luisteren en genieten van de muziek. Daarna vertrok iedere groep naar de volgende locatie, om uiteindelijk via de Hunebed Highway terug keren naar Eetcafé Groothuis, waar een afterparty was met hoofdact 5th Wheel.

Dat er een derde editie komt daar laat Meijer geen twijfel over bestaan. ,,De tweede editie is goed verlopen met tevreden bezoekers, kroegbazen en buschauffeurs en dat is waar de organisatie het allemaal voor doet. Dus op naar editie nummer drie.”