Germanicus de baas in aloude streekderby tegen WKE ’16; punt voor Dalen

Germanicus heeft zondagmiddag op sportpark Grote Geert in Emmen met 1-2 gewonnen van WKE ’16. De aloude streekderby tussen de beide rivalen stond na dertien seizoenen weer op het programma.

De zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. In de slotminuten van de wedstrijd moesten de Germanen nog alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. De ploeg van André Mulder hield echter knap stand en nam de drie punten mee naar Coevorden.

Germanicus startte net als afgelopen zondag tegen Rolder Boys (2-1) voortvarend en door het speloverwicht op het middenveld kwam de thuisploeg er in de beginfase nauwelijks aan te pas. Doordat WKE ’16 veelal de lange bal hanteerde, konden de Coevordenaren op het kunstgrasveld in alle rust opbouwen. Na een half uur werd het overwicht ook in een doelpunt uitgedrukt : Nance Hoogeveen tekende vanuit een bijna onmogelijke hoek de 0-1 aan.

Germanicus stijgt naar de vierde plek

Na de pauze kwamen beide teams ongewijzigd het veld op, maar WKE’16 tapte wel uit een ander vaatje. Het zette vroeg druk en Hendrik Gustin zette niets eens onverdiend de 1-1 op het scorebord.

Germanicus herpakte zich snel en nam gaandeweg weer het initiatief. Via een aanval ‘uit het boekje’ werd Stan Ypenburg vrijgespeeld en kon op koelbloedige wijze de 1-2 aantekenen.

Met nog twintig minuten op de klok ging WKE ’16 over tot een alles-of niets offensief, maar ook Germanicus liet zich niet onbetuigd. Beide teams creëerden in een spectaculaire slotfase nog diverse mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Door de zege stijgt Germanicus in de 2e klasse L naar de vierde plaats met negen punten uit de laatste drie wedstrijden.

Komende zondag staat opnieuw een streekderby op de rol: dan komt buurgenoot Dalen naar De Pampert.

Dalen laat twee dure punten liggen

Promovendus Dalen heeft na twee nederlagen op rij het eerste punt binnen in de 2e klasse L. De ploeg van Michel Kerkdijk speelde thuis tegen Veendam 1894 met 1-1 gelijk.

Dalen begon goed aan de wedstrijd. Al na negen minuten zorgde Steven Balstra voor de voorsprong. Deze stand stond ook bij rust op het scorebord.

In de tweede helft leek Dalen op weg naar de eerste seizoenszege, maar ex-prof Marnix Kolder stak daar in de 55e minuut een stokje voor (1-1). Na de treffer was Dalen het even kwijt, maar de Oost-Groningers mochten daarna van geluk spreken dat de Dalenaren niet trefzeker waren. Zo bleef het bij 1-1 en daar mocht Veendam 1894, gezien het spelbeeld, nog het meest tevreden mee zijn.