Mega Piraten Festijn Klazienaveen: feest voor bijna 7000 man

Klazienaveen - Jannes, Frans Bauer, Jan Smit, The Dutch Boys, Gerard Joling, Mooi Wark. Zomaar een greep uit de artiesten die zaterdagavond optraden tijdens het Mega Piraten Festijn in Klazienaveen.

Het feest in een grote tent op een terrein nabij de A37 werd door bijna zevenduizend mensen bezocht, in de voorverkoop gingen alle kaartjes al de deur uit.

,,Het feest is voortreffelijk verlopen. Er waren geen incidenten, het ging volgens het boekje’’, zegt organisator Eddy Mensink. Bijzonder was dat er zaterdagavond ook opnames werden gemaakt voor het SBS6-televisieprogramma Down met Johnny, met Johnny de Mol. Enkele mensen met het syndroom van Down kwamen op het podium voor een korte drive-in show.

Voor The Dutch Boys was het festijn ook iets om naar uit te kijken, optreden in de eigen streek. Het was de derde keer dat het Mega Piraten Festijn in Klazienaveen werd gehouden. ,,Aanvankelijk zette ik in op drie keer Klazienaveen, maar gezien het succes kom ik volgend jaar zeker weer. In dezelfde periode, op dezelfde plek’’, aldus Mensink, die de gemeente Emmen prijst voor de goede medewerking.