Tips voor een verhuizing naar de grote stad

Aangeboden door: Verhuisoffertes.com

Je hebt besloten je knusse dorp achter je te laten en te vertrekken naar de grote stad. Een verhuizing naar de stad heeft heel wat voeten in de aarde. Het is er drukker, hectischer en krapper. Wat komt er kijken bij een verhuizing naar de stad en waar moet je op letten? Je leest in dit artikel een aantal handige tips voor jouw verhuizing.

Zoek op tijd naar een verhuisbedrijf

Om er zeker van te zijn dat er beschikbaarheid is op jouw verhuisdatum, is het een aanrader om op tijd te beginnen met je zoektocht naar een verhuisbedrijf. Zo hebben verhuizers in Amsterdam sneller te weinig tijd voor jouw verhuizing, waardoor je minder keuze hebt. Vraag op tijd offertes op bij verschillende verhuisbedrijven en vergelijk de prijzen. Zo kan je relatief goedkoop verhuizen, wanneer je wacht tot het laatste moment betaal je bijna altijd een hoger tarief.

Check de wachtlijsten in de stad

In de grote stad zijn de wachtlijsten voor veel dingen langer dan bijvoorbeeld in een dorp. Denk hierbij onder andere aan kinderdagverblijven, scholen en dokters. Het is daarom goed om van tevoren te checken wanneer je wat geregeld moet hebben. Zo voorkom je dat je niet op tijd bent en je een minder ideale tussenoplossing moet zoeken.

Geef je verhuizing overal door

Een belangrijk onderdeel van je verhuizing, is het doorgeven van je adreswijziging. Deze administratieve taak vergt wat uitzoekwerk. Je moet je adreswijziging niet alleen bij je oude en nieuwe gemeente doorgeven, maar ook bij je energieleverancier, de bank, huis- en tandarts, enzovoorts. Maak een lijstje met alle plekken waar je jouw verhuizing moet doorgeven om er zo voor te zorgen dat je niets vergeet. Zo voorkom je dat je achter de feiten aanloopt.

Controleer of je recht hebt op verhuiskostenvergoeding

Ben je je huidige woning uitgezet omdat het gesloopt of grondig gerenoveerd wordt? Dan is het goed mogelijk dat je recht hebt op verhuiskostenvergoeding. Dit betekent dat je verhuizing deels of volledig wordt vergoed. Je recht op verhuiskosten check je bij je gemeente of op de website van de Rijksoverheid.