Voormalige school Gees opnieuw verkocht

Gees - De voormalige basisschool Rehoboth in Gees is verkocht. De nieuwe eigenaren zijn Micha Wiesenekker (38) en Nadine Faber (39). Zij willen er gaan wonen en werken.

Wiesenekker is aannemer van beroep, Faber werkt als kunstenares. Het stel woonde de afgelopen jaren in Amsterdam; eerst in het centrum, daarna in de Bijlmer. Samen hebben ze drie jonge kinderen.

,,We zouden aanvankelijk onze eigen woning met werkruimte gaan bouwen in de nieuwe wijk Lievingerveld bij Beilen. Maar op een dag hoorden we dat in Gees een schoolgebouw te koop stond. We waren meteen enthousiast. De plek is prachtig, zo aan de rand van Gees. En we hoeven niet te wachten tot het klaar is, we kunnen er zo in’’, zegt Faber.

Uit Amsterdam, maar veel sporen in Drenthe

Het stel kent Drenthe goed. Faber is geboren in Beilen en opgegroeid in Dwingeloo, Wiesenekker woonde in Emmen en Zwiggelte. De ouders van het duo wonen momenteel ook in Drenthe.

Over de plannen met het schoolgebouw in Gees, kunnen de nieuwe eigenaren nog niet veel zeggen. ,,We willen de plannen eerst nog verder uitwerken en daarna gaan we om tafel met de gemeente Coevorden om te praten over vergunningen.’’

Derde eigenaar in ruim een jaar tijd

De gemeente Coevorden was tot vorig jaar de eigenaar van het schoolgebouw. In 2018 kwam het pand in handen van Michiel Drost en Carolien Sijberden. Het duo wilde in Gees lessen en meerdaagse arrangementen op het gebied van yoga, meditatie en stilteretraites gaan geven.

Dat plan ging niet door. De uitvoering – die onder meer uitging van een verbouwing – bleek financieel gezien een te lastig verhaal. Drost en Sijberden zetten het pand weer te koop en onlangs bereikten zij een deal met Wiesenekker en Faber.

Deal deze week bekrachtigd bij notaris

Deze week werd de overeenkomst met het zetten van handtekeningen bij de notaris definitief gemaakt. De gemeente ziet graag dat het pand behouden blijft. De voorkeur gaat uit naar wonen in combinatie met werken of anders een maatschappelijke functie.

De voormalige basisschool, die in 2015 de deuren sloot, is oorspronkelijk gebouwd in 1966. Twee keer vond een ingrijpende verbouwing plaats, in 1998 en in 2006. De school staat op een perceel van ruim drieduizend vierkante meter eigen grond.