Regenboogvlag wappert fier in Emmen tijdens Coming Out Dag

Vrij en veilig leven is het recht van iedereen. Daarom hangt ook de gemeente Emmen de regenboogvlag uit om de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit te vieren. Dat gebeurt dit jaar op vrijdag 11 oktober tijdens Coming Out dag.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen op Coming Out dag wordt een boodschap afgegeven aan iedereen om open te staan voor diversiteit.

Want iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met familie, culturele tradities, gebruiken en religie. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat er om dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt. Wethouder Guido Rink: ,,Voor mij is het belangrijk dat iedereen mag zijn wie die is. Dat iedereen, ongeacht geloof, seksuele geaardheid of voorkeur zich vrij, geaccepteerd en veilig voelt in de gemeente Emmen. Uiteindelijk gaat het erom dat we elkaar écht zien, als mensen, en dat we ons blijvend afvragen ‘hoe zou het nu zijn om jou te zijn?”

Naast het hijsen van de vlag worden er meer activiteiten georganiseerd. Zo is er tot en met 13 oktober bij ontmoeting- en activiteitencentrum De Cocon een foto expositie, hijst het Drenthe College op 8 oktober de regenboogvlag en opent wethouder Guido Rink deze vrijdag The Box, een plek voor LHBT jongeren. Om 20:00 uur draait de film ‘Anders dan die Andern’ in het Rensenpark.

Zondag 13 oktober om 13:30 uur vindt er een kerkdienst in de Grote Kerk in Emmen plaats en is er om 16:00 uur de prijsuitreiking van de foto expositie bij De Cocon.

Deze en alle andere activiteiten van gemeenten zijn te volgen op social media via #comingoutdag2019 en #regenboogvlag2019.