FC Emmen esports presenteert Julian van den Berg

Julian van den Berg zal dit seizoen namens FC Emmen in de eDivisie spelen op de PS4. Binnen de eDivisie strijden esporters van alle achttien eredivisieclubs virtueel om het kampioenschap van FIFA 19.

In de eerste Weekend League van FIFA 20, de belangrijkste en moeilijkste spelmodus, was Van den Berg een van de 65 spelers die alle dertig wedstrijden wist te winnen. Hij was de enige Nederlander die dit lukte en zal in de eDivisie, waar dit seizoen 100.000 euro aan prijzengeld wordt verdeeld, een gooi doen naar de titel.

Julian: ,,De nieuwe eDivisie is groter dan ooit. Ik ben dan ook blij dat ik de kans krijg om me op dit hoogste podium te laten zien. Ik zal met trots het Drentse rood-wit dragen in de eDivisie.”

De eDivisie is eigenlijk hetzelfde als de eredivisie, maar dan op de spelcomputer. De competitie is inmiddels zo groot dat het één van de grootste competitie is geworden op het gebied van gaming.

De eDivisie wordt uitgezonden op FOX Sports. Verder kunnen alle wedstrijden teruggekeken worden via het eDivisie kanaal op Youtube.