“Beste buur van de gemeente Emmen 2019”, alsnog in de bloemen gezet

Tijdens burendag op zaterdag 28 september heeft Buurtbemiddeling Emmen de verkiezing “Beste buur van de gemeente Emmen” georganiseerd.

De winnaars Jan en Ria Santing en Ab en Alie Katuin zijn die dag in het zonnetje gezet. De derde winnaar, Ginus Pagters, wist op dat moment nog van niets. Hij was op dat moment op vakantie. Woensdag is hij alsnog door wethouder Kleine en een aantal vrijwilligers van Buurtbemiddeling Emmen verrast en in het zonnetje gezet.

De buren van Ginus hebben hem genomineerd, omdat ze nog nooit een betere buurman hebben gehad. ,,Ginus staat niet alleen voor ons klaar, maar voor de hele buurt. Hij heeft meerdere bestuursfuncties in de buurt vervuld en daarnaast is hij al jarenlang vrijwilliger bij het Veenpark waar hij twee dagen per week helpt. En dan te bedenken dat Ginus afgelopen juli maar liefst 75 jaar is geworden. Ook voor kinderen heeft hij altijd een aardig woord. Hij is echt de beste buur die je je kunt voorstellen. De hele buurt helpt elkaar. Het is een warme gemeenschap in Roswinkel!”, aldus André van der Horst die Ginus nomineerde.

Ginus was erg verrast: ,,We helpen elkaar allemaal en leren ook van elkaar. Zo doen wij dat in Roswinkel.”

Wethouder Robert Kleine vindt Buurtbemiddeling een goed initiatief: ,,Een gesprek organiseren werkt altijd beter dan de politie erop afsturen. Het liefst willen we natuurlijk buurtbemiddeling voorkomen. Dus met dat gesprek moeten we niet wachten tot de ergernissen hoog zijn opgelopen. Het begint al met goed contact met je buren. Daar zijn deze winnaars topvoorbeelden van.”