Stedelijk Museum Coevorden doet weer een dagje ‘tussen kunst en kitsch’

Dit jaar organiseert het Stedelijk Museum Coevorden voor de derde keer een taxatiedag met de Historische Vereniging Coevorden.

In en rond Coevorden worden tot op de dag van vandaag nog steeds archeologische voorwerpen door particulieren in de grond gevonden. Ook zullen veel mensen thuis op zolder nog een schilderij of beeld hebben staan waarover ze graag meer te weten komen.

Tijdens de taxatiedag op zaterdag 2 november kunnen dit soort voorwerpen vanaf 13.00 uur worden beoordeeld door de Numismatische Kring Hoogeveen en taxateur Enno de Boer.

Enno de Boer is bekend van het RTV Oost programma ‘Geen kaf maar koren’ en heeft door de jaren heen al vele archeologische objecten maar ook kunsthistorische objecten beoordeeld. De Numismatische Kring Hoogeveen is de enige vereniging in Drenthe voor verzamelaars van munten, penningen en bankbiljetten.

Om wachtrijen te voorkomen wordt de middag voor aanmeldingen van de taxatie door Enno de Boer in drie blokken verdeeld: 13.00-14.00; 14.00-15.00 en 15.00-16.00. Bezoekers die hun object willen laten taxeren kunnen zich via de email voor één van de drie tijdsvakken opgeven met opgave van type object.

Aanmelden kan uiterlijk 31 oktober via info@museumcoevorden.nl Let op: om deel te nemen aan de taxatie dient u ter plekke een museumentreeticket te kopen.