Lefier houdt inloopbijeenkomst over de derde woontoren Emmermeer

Bewoners van de wijk Emmermeer kunnen zich op 24 oktober laten bijpraten over de komst van de derde woontoren op de hoek van de Middenhaag en de Nijkampenweg.

Woningbouwcorporatie Lefier houdt op die datum namelijk een inloopbijeenkomst over de nieuwbouw.

Aan de hand van een maquette en informatieborden kunnen toekomstige huurders en belangstellenden zien hoe het complex er straks uit komt te zien.

Het gaat om de nieuwbouw van 60 huurappartementen verspreid over 11 woonlagen. De toren is naar verwachting gereed in 2021 en komt te staan op de lege hoek naast het winkelblok op deze locatie. Eerder ontwikkelde Lefier hier de wooncomplexen Sopraan, Solo en Duet. De nieuwe woontoren krijgt op termijn een toepasselijke naam.

De plannen voor de derde woontoren werden eerst in de ijskast gezet toen de woningmarkt in het slop raakte. Nu ziet Lefier weer kansen. In het komende jaar worden elders in de wijk de flatgebouwen aan de Meerstraat gesloopt. Hierdoor ontstond behoefte om in de wijk Emmermeer nieuwe appartementen te ontwikkelen.

De komende tijd vinden er nog voorbereidende werkzaamheden plaats. Zo worden kabels en leidingen verlegd. Naar verwachting is dit half november klaar, waarna de bouw eind dit jaar kan starten.

De inloopbijeenkomst wordt gehouden op 24 oktober van 16.00 tot 19.00 uur in de Meerstede. Tijdens de bijeenkomst kan men zich ook inschrijven als woningzoekende bij Lefier.