Man (42) uit Emmen valt ex maandenlang lastig: 'Als je een kogel door de kop krijgt, heb ik pas rust'

Emmen - ,,Maak niet uit wat voor straf ik zal krijgen. Ik neem jou sowieso mee”, dit bericht stuurde een 42-jarige man uit Emmen naar de moeder van zijn drie kinderen. De Emmenaar wordt ervan verdacht dat hij zijn ex en ook zijn kinderen maandenlang heeft lastig gevallen.

De vrouw had, zo bleek dinsdag bij de politierechter in Assen, de relatie verbroken toen zij ontdekte dat de man was vreemd gegaan. Afgesproken was dat zij met de kinderen in het huis zou blijven. Maar de man was het daar niet mee eens. Hij begon de vrouw en ook zijn kinderen lastig te vallen met zeer bedreigende berichten en telefoontjes.

,,Als je een kogel door de kop krijgt, heb ik pas rust”, schreef hij aan de vrouw. Tegen zijn 8-jarige kind zei de verdachte: ,,Je kunt binnenkort slecht nieuws verwachten.” De vrouw kreeg een stroom aan bedreigende berichten. Ook kwam de verdachte naar hun woning. Hij maakte sloten van het huis onklaar.

Opgepakt

De vrouw en de kinderen waren doodsbang voor de man. Zij was bang voor een gezinsdrama. 6 november vorig jaar deed de politie een zogeheten stopgesprek met de verdachte. Maar ook na dat gesprek bleef hij doorgaan. Op 24 december 2018 werd hij uiteindelijk opgepakt. De man kwam vrij onder de voorwaarde dat hij geen contact meer zou zoeken. Daar heeft hij zich de aflopen tien maanden aan gehouden.

Bewakingscamera’s

De verdachte verklaarde spijt te hebben. ,,Ik zou haar of de kinderen nooit wat aan doen. Ik meende niet wat ik zei. Ik was eenzaam en gefrustreerd. Ik moet mijn kinderen rust geven. Ik wil hier niet meer komen te zitten.” De officier van justitie noemt het zeer heftig wat hij heeft gedaan. ,,Een aantal dingen uit haar aangifte wil ik aanhalen. Na vier uur is ons huis een fort. Dat is het tijdstip dat de verdachte klaar is met werken. Er gaat een grote bouwlamp aan, de deuren gaan op slot en de bewakingscamera’s worden aangezet.”

Werkstraf

Volgens de officier moet zij voortdurend achterom kijken. ,,Zij wordt constant gebeld. Ook de kinderen worden bestookt met sms-jes.” De officier concludeert mede op basis van een reclasseringsrapport dat zijn gedrag is veranderd. ,,En hij heeft werk, wat heel belangrijk is.” De politierechter constateerde dat het rustig is geweest sinds eind vorig jaar. ,,Maar ik snap dat de vrouw en de kinderen heel bang zijn geweest.” De man is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en vijf weken cel voorwaardelijk.