Sweel freewheelend langs Bargeres; verdiende zege KSC 

Sweel liet Bargeres op eigen veld met 0–2 volstrekt kansloos. De soepel freewheelende ploeg van Jarno Rotgers domineerde vanaf de eerste minuut en het was eenrichtingsverkeer op het sportpark in Bargeres.

Ondanks het veldoverwicht bleef het lange tijd 0 – 0. Pas vlak voor rust zette Richard Speelman vanaf de strafschopstip de meer dan verdiende 0-1 op het scorebord.

Sweel kwam opnieuw sterker uit de kleedkamer, maar ondanks het veldoverwicht leidde dat niet tot grote kansen. De defensie van de Emmenaren had de handen echter meer dan vol aan Clinton, die veruit de gevaarlijkste speler aan de zijde van Sweel was. Aan de andere kant hoefde doelman Jaap Haan nauwelijks op te passen voor gevaar van Bargeres. Ruim een kwartier voor het eindsignaal van de coulant leidende arbiter Veltmaat zorgde een eigen doelpunt van de thuisploeg voor de beslissing in de wedstrijd.

Het duel tussen VIOS(O) en Schoonebeek eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

VIOS(O) had in de eerste helft wel een overwicht en probeerde de aanval te zoeken, maar de kansen waren zeer schaars en niet gevaarlijk. Na rust ging het gelijk op. Ook toen waren er geen echt uitgespeelde kansen. Beide ploegen verdienden eigenlijk niet om te winnen en was de 0-0 een terechte uitslag.

KSC boekte in Gasselternijveen een dik verdiende 0-2 zege. De ploeg van Johan Hollen speelde voor rust in een veel te lage versnelling en kwam praktisch niet tot uitgespeelde kansen. In de tweede helft werd er door de Schoonoorder vol gas gegeven en waren heer en meester. Door doelpunten van Bjorn Philips en Jordin Blaak werd het 0-2, maar gezien de kansen had de zege beduidend hoger kunnen uitvallen

DSC’65 ging op sportpark De Hoop tegen OVC’21 voortvarend van start. Nog binnen een kwartier zorgde Mainel Kortstam voor de 2-0 voorsprong. Vervolgens kwam OVC’21 nog voor rust op fortuinlijke wijze op 2-1.

In de tweede helft gingen de bezoekers uit Ommen op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Op de puntendeling was weinig af te dingen.

Sleen heeft zondagmiddag de punten gedeeld met EHS’85. De ploeg van Bart Otten kwam door een goal van Arjan Goeree op voorsprong. Door een benutte strafschop kwamen de bezoekers uit Emmerschans op gelijke hoogte.

EHS’85 nam in de tweede helft na een fout in de verdediging een voorsprong, maar Sleen sleepte dankzij een eigen treffer van EHS’85 toch nog een puntje uit het vuur: 2-2.