FC Emmen vreest voor zware knieblessures Bakker en Beste

Emmen - FC Emmen houdt rekening met slecht nieuws over de blessures van Nick Bakker en Jan-Nicklas Beste.

De twee vielen vrijdag uit in het gewonnen thuisduel met ADO Den Haag (3-0) en worden vandaag nader onderzocht in het ziekenhuis. Het lijkt hoe dan ook sterk dat Bakker en Beste zaterdag aan kunnen treden in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Bakker (27) werd in zijn tijd bij FC Groningen gekweld door zware kruisbandblessures. ,,Als iemand daar ervaring mee heeft, houden we rekening met het ergste’’, zei trainer Dick Lukkien. ,,We maken er ons met z’n allen zorgen over, maar we moeten eerst maar eens de diagnose afwachten. Ze gaan alleen niet voor niets naar het ziekenhuis. Het is hoe dan ook een flinke smet op de avond.’’

Waslijst aan blessures

Emmen heeft toch al een waslijst aan blessures. Met onder anderen Anco Jansen, Nikolai Laursen, Marko Kolar en Shani Tarashaj ontbreken er evenwel vooral aanvallend ingestelde spelers. Verdediger Michaël Heylen, die normaal naast Bakker staat, keert zaterdag in het uitduel met Heracles Almelo terug van een schorsing van één wedstrijd. Lukkien heeft centraal achterin ook nog de beschikking over Keziah Veendorp, Ferhat Görgülü en Leon Sopic.

Lorenzo Burnet is links achterin de logische vervanger van Beste, mocht de Duitser inderdaad even buitenspel staan. De van een blessure herstelde Burnet kwam vier wedstrijden niet in actie voor de eredivisionist, maar maakte vrijdag als invaller voor Beste zijn rentree in de tweede helft tegen ADO.