Myrte van Dijk: ‘Een hole-in-one is een belevenis’

Emmen - Myrte van Dijk is 42 jaar en woonachtig in Emmen. Zij is kunstenaar en docent beeldende vorming. Daarnaast is Myrte lid van het algemeen bestuur van Waterschap Vechtstromen. Lees meer over haar in deze Sportief Persoonlijk.

Welke sport beoefen je en bij welke vereniging?
„Sinds 2012 speel ik golf bij Golfparc Sandur.”

Wat maakt deze sport zo leuk?
„Het is een erg uitdagende sport. Je wilt jezelf altijd verbeteren en je kunt ook altijd beter. Je bent lekker buiten en loopt in de natuur. Wel aangelegd, maar wat is nu niet aangelegd in Nederland? Het is erg leuk dat je met of tegen iedereen kan spelen, ongeacht het niveau en wanneer je maar wilt. Ik houd van die vrijheid en dat zorgt er ook voor dat ik regelmatig kan spelen. Wat ik het leukste vind is dat het een echte mindgame is. Je hoofd moet ontspannen zijn en je gedachten positief, want anders vliegt de bal gegarandeerd daarheen waar je de bal niet wilt hebben. Al is het een sport die je tot op hoge leeftijd kan spelen: golf is voor je conditie en lichaam ook goed als je jonger bent.”

Waarom sport je juist bij jouw club?
„Omdat het een gezellige club is en dichtbij, al is de baan wat korter dan de gemiddelde golfbaan. Onze baan is smal en uitdagend én een erg goede trainingsbaan.”

Hoe vaak sport je per week?
„In de zomer zo’n vier keer, in de winter ongeveer twee keer in de week.”

Op welk niveau sport je?
„Subtop voor amateurs.”

Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het?
„Afgelopen zaterdag in Nijmegen: een nationaal kampioenschap voor amateurs boven de 30 jaar. Dat was weer een hele mooie ervaring met leuke mensen. Na de eerste ronde stond ik gedeeld eerste, maar helaas wilde het de tweede ronde niet echt vlotten en zakte ik naar de zevende plek.”

Wie is jouw grote voorbeeld?
„Anne van Dam is de top van Nederland en slaat het verst op de Amerikaanse tour. Zij heeft een geweldig mooie slag en instelling. Ze is dus zeker wel een voorbeeld.”

Gloriemoment?
„Een hole-in-one is een belevenis. Mijn eerste sloeg ik in een wedstrijd van Golfparc Sandur tegen Golfbaan Zuid-Drenthe in 2016. Over het water op hole 8 en een 112 meter slam dunk: oftewel in één keer midden in de hole. Dat was heel gaaf. Dit jaar speelde ik een fantastische wedstrijd op de golfbaan in Beetsterzwaag, waardoor ik mijn handicap verlaagde naar 4.4. In zo’n ronde valt alles op zijn plek: je mindset, focus en fysiek.”

Dieptepunt?
„Dat probeer ik zo snel mogelijk te vergeten en haal ik liever niet terug, maar er zijn altijd dagen dat het lijkt alsof je voor het eerst een club vast hebt.”

Wat wil je nog bereiken in jouw sport?
„Ik ben nooit echt een ster geweest in sporten of de sport heeft me nooit zoveel plezier gegeven als golf. Het gaat me aardig goed af en dan is het een uitdaging om te kijken waar mijn grens ligt. Ik ben er nog niet niet in elk geval.”

Als ik de baas van mijn sportvereniging zou zijn, dan:
„Wij - de leden - vormen de vereniging en het bestuur doet er alles aan om het geheel goed te laten verlopen. Dat gaat erg goed, vind ik.”

Een relatie?
„Ja, ik woon heel gelukkig samen in Emmen.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:
„Meestal eten koken.”

Hoe breng je graag jouw vrije tijd door?
„Golf is mijn hobby en daar gaat de vrije tijd die ik heb meestal aan op.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Kunstenaar en dat ben ik dan ook ook geworden.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is:
„Het klinkt misschien raar, maar ik denk mijn verhuizing naar Emmen vanuit het westen. In alle opzichten kom ik hier meer tot mijn recht.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Emmer Courant?
„Laten we vooral aardig en begripvol tegen elkaar zijn en bewust zijn hoe we onze omgeving op deze planeet gezond kunnen maken voor de volgende generaties.”

Meedoen?

Ook meedoen aan onze rubriek Sportief Persoonlijk? Stuur een verzoek naar: emmercourant@ndcmediagroep.nl.