Inwoners van Emmen kopen hun jassen steeds meer online

Aangeboden door: Jas.nl

Inwoners van de gemeente Emmen kiezen er steeds vaker voor om hun jassen online te kopen. Ook mensen die in de buurt wonen van Assen maken graag gebruik van webshops.

Dit blijkt uit onderzoek gedaan door Jas.nl Inwoners van andere gemeenten, zoals Roden en Gieten, zijn minder fan van de online winkels en kopen hun nieuwe jas toch nog vaak in een echte winkel. 

Waarom zijn deze regio’s hierin verschillend?

Waarom mensen uit Emmen en Assen helemaal gek zijn van het online winkelen en inwoners van Roden en Gieten dit minder hebben is niet helemaal duidelijk geworden uit de enquête. Het zou zeker kunnen komen doordat de samenstelling van de inwoners van deze gebieden anders zijn. Daarnaast kan het verschillend inkomen natuurlijk ook een effect hebben. Waar alle Drentse consumenten gelijk in zijn is dat ze vrij lang doen met een jas, net zoals inwoners van de provincie Groningen. Drenten gebruiken hun jas gemiddeld ongeveer twee jaar voordat ze een vervangende jas aanschaffen. Oudere inwoners maken soms zelfs drie jaar gebruik van een jas, terwijl jongeren na anderhalf jaar een nieuwe jas kopen bij een winkel.  

Zitten er meer verschillen in deze groepen?

Naast dat jongeren sneller een jas aanschaffen dan de oudere inwoners van Drenthe, zijn ze tevens bereid om meer te betalen voor een nieuwe jas. Gemiddeld geven de jonge Drenten zo een 75 tot 100 euro uit per jas. Consumenten die 55 jaar of ouder zijn zijn niet bereid om dit bedrag te betalen voor een jas, zij kiezen vaak voor een goedkoper alternatief. Dit kan komen doordat de jongere inwoners van Drenthe de trends meer volgen dan de ouderen. Natuurlijk heeft mode hier een rol in, jongeren hechten hier meer waarde aan dan de oudere consumenten. Dit zal tevens effect hebben op hoe lang de Drenten een jas gebruiken voordat ze een nieuwe kopen. Als mensen uit Drenthe een nieuwe jas kopen dan zal dit vaak een winterjas zijn. Deze soort jas heeft namelijk een aankooppercentage van 65 procent, terwijl slechts 25 procent van de consumenten uit Drenthe een herfst- of lentejas kopen. Hieruit blijkt bovendien dat erg weinig Drenten een seizoen jas aan de kapstok heeft te hangen. Vaak zijn de inwoners van deze provincie maar in bezit van twee jassen, dit zijn natuurlijk de zomerjas en de winterjas. Andere jassen zul je in de meeste huizen in Drenthe niet vinden.