Feyenoord komt naar Emmen: weer speciale sjaals te koop

Op de Oude Meerdijk ontvangt FC Emmen zondag Feyenoord, een van de populairste clubs van ons land. En dat betekent werk aan de winkel voor de dames in de fanshop.

FC Emmen heeft net als in het vorige seizoen vanwege de wedstrijd tegen de Rotterdammers speciale sjaals laten maken. Beide clublogo’s staan erop, plus de datum van het duel. ,,Vorig jaar hebben waren voor deze wedstrijd binnen een uur alle 800 sjaals weg. Dit keer zijn er 850 exemplaren’’, zegt Marc Timmer, woordvoerder van de club.

Ajax en FC Groningen

Speciale sjaals werden er vorig jaar ook gemaakt voor de thuisduels tegen Ajax en FC Groningen. Toen Ajax kwam, lagen er voor de liefhebbers 1250 exemplaren klaar. Drie kwartier voor het begin van de wedstrijd waren ze allemaal aan de man gebracht.

Toen FC Groningen op bezoek kwam, verkocht FC Emmen een vergelijkbaar aantal. Omdat er toen 1500 sjaals beschikbaar waren, bleven er ruim 200 onverkocht.

‘Gaan uit van een stunt. FC Emmen wint met 1 -0’

Net als vorig seizoen kosten de sjaals 10 euro per stuk. ,,Ik vind ze mooier dan die van vorig jaar’’, zegt Gea Meijer, medewerkster van de fanshop. Haar collega Joke Ramaker is het daarmee eens. Ook over hun verwachtingen van het duel verschillen de dames niet van mening. ,,We gaan uit van een stunt. FC Emmen gaat winnen, met 1 -0.’’

Een zege zou inderdaad een stunt zijn. FC Emmen speelde tot nu toe vier keer tegen Feyenoord: een oefenduel, een bekerwedstrijd en twee competitiewedstrijden. In alle wedstrijden trokken de Rotterdammers aan het langste eind.