Man (61) in scootmobiel steelt flink aantal pakken koffie in Coevorden

Een 61-jarige Coevordenaar is veroordeeld tot zes weken celstraf voor de diefstal van pakken koffie bij de Jumbo en het stelen van een leverworst bij supermarkt Oldengarm in Coevorden.

Beide diefstallen vonden mei van dit jaar plaats. Volgens de officier van justitie heeft de 61-jarige man twaalf pakken koffie gestolen bij de Jumbo in Coevorden. ,,De pakken lagen onder een kleedje in het mandje van de scootmobiel. Toen winkelmedewerkers hem tegen probeerden te houden, ging meneer er in zijn scootmobiel vandoor. Een aantal pakken koffie viel toen op de grond.”

Vaker veroordeeld

De verdachte is vaker veroordeeld. Hij zit nu vast op verdenking van inbraak. De Coevordenaar gaf toe dat hij koffie had gestolen. ,,Maar geen twaalf pakken. Het waren er minder.” De diefstal van de leverworst ontkende hij. Volgens de man had hij de worst in zijn jaszak gedaan, omdat hij de handen vol had. ,,Bij de kassa was ik het vergeten. Waarom zou ik een worst stelen en dure kaas afrekenen?”

Geen vergissing

De politierechter gelooft niet dat sprake was van een vergissing. Ook diefstal van de koffie is bewezen. Volgens de rechter doet het er niet toe hoeveel pakken het waren. De strafeis van zes weken cel van de officier werd door de rechter overgenomen. De hoogte van de straf heeft vooral te maken met het lange strafblad van de man.