Emmen sluit zich aan bij landelijke strijd tegen kinderarmoede

Kinderen in Emmen mogen vanaf 2030 niet meer de dupe zijn van armoede. Dat is het streven van de gemeente Emmen. Om dit te bereiken sluit de gemeente zich aan bij de landelijke Alliantie Kinderarmoede.

Emmen is al langer bezig om armoede onder kinderen te bestrijden. ,,Kinderen moeten mee kunnen doen en zich ontwikkelen, ondanks de financiële situatie thuis”, zegt wethouder Raymond Wanders. ,,De plek van je wieg mag niet bepalend zijn voor de kansen in je leven.”

Samenwerking met kindfondsen

Om dit voor elkaar te krijgen werkt de gemeente samen met kindfondsen zoals Stichting Leergeld Emmen en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Uit de armoedecijfers blijkt dat in Emmen bijna zesduizend huishoudens onder de armoedegrens leven. Dat is percentueel gezien gelijk aan het landelijke gemiddelde van 5.7 procent.

De Alliantie Kinderarmoede is dit jaar ontstaan vanuit een samenwerking tussen Alles is Gezondheid, Missing Chapter Foundation en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Gemeenten, politieke partijen, stichtingen en instellingen werken samen om kinderarmoede te bestrijden.