Meepraten over Wildlands in Emmen? Dat kan (en je kunt er ook fotomodel worden)

Wildlands in Emmen begint een klankbordgroep van bezoekers die willen meepraten over het beleid van de dierentuin.

De klankbordgroep heet en biedt plaats aan tien personen. Wie mee wil doen moet een abonnement op Wildlands hebben, maar dat is niet de enige voorwaarde. De selectieprocedure is best streng.

Motivatie

Kandidaten moeten voor 18 oktober hun motivatie op papier zetten en naar de dierentuin mailen. Wildlands maakt een selectie uit de inzendingen en voert gesprekken met de mensen die de beste indruk maken. Uiteindelijk krijgen tien van hen een plekje in WildFriends.

Ze komen vier keer per jaar bij elkaar om met de directie te praten over de ontwikkelingen in het park. Ze mogen ook zelf onderwerpen op de agenda zetten.

Kinderraad

De instelling van WildFriends past in het nieuwe beleid van de dierentuin om beter te luisteren naar het publiek. In januari van dit jaar formeerde Wildlands in dat kader ook al de Kinderraad van Advies.

Dierentuin zoekt fotomodellen

Abonnementhouders die niet in de klankbordgroep willen, kunnen Wildlands op een andere manier helpen: ze mogen zich opwerpen als fotomodel.

In die rol doen ze mee aan de grote fotoshoot in de dierentuin, die de plaatjes wil gebruiken voor marketingdoeleinden. Je hebt dus kans dat jouw gezicht vroeg of laat opduikt in een campagne van Wildlands.